Behandlinger

Fysioterapi

Fysioterapeuter er autorisert helsepersonell med kunnskapsfelt innen kropp, bevegelse og funksjon. En fysioterapeut har bred kunnskap om bevegelsessystemets oppbygning og funksjon, samt hvordan ulike faktorer som fysikk, psyke og sosiale tilstander innvirker på helheten.

En fysioterapeut vil i en konsultasjon gjøre undersøkelse og testing for det aktuelle området og behandle deg med utvalgte tiltak som gjerne består av en blanding av trening og fysioterapibehandling.

Fysioterapeuten på 360Helse er opptatt av at du som kunde skal føle deg hørt og forstått. Hun har videreutdanning i idrettsmedisin, redcord/slyngetrening, trykkbølgebehandling (ESWT), IMS/ DryNeedling (smertebehandling med nåler) og diagnostisk ultralyd.

Les mer om Fysioterapi her

Osteopati

En osteopat finner sammenhengen mellom dine plager, din kropp og din hverdag. Som osteopat må man ha en helhetlig forståelse av dine smerter og plager for å bidra til bedring. Derfor bruker man god tid til deg og din helse – med hendene som en viktig del av behandlingen. Behandlingen er trygg og individualisert – og egner seg for pasienter i alle aldre.

Osteopaten på 360Helse vil i en konsultasjon bruke god tid på undersøkelse og behandling. Undersøkelsen består av kliniske, ortopediske, nevrologiske og funksjonelle undersøkelser – dette både med bakgrunn i sikkerhet, og ikke minst for å kartlegge din kropp opp mot de plagene du opplever.

Behandlingen inkluderer manuelle teknikker, samt veiledning, råd og tips om hva man kan/bør gjøre selv for å oppnå målene sine. Etter en konsultasjon hos osteopaten skal kunne forvente svar på: Hvorfor har jeg vondt? Hvor lang tid vil det ta? Hva kan osteopaten bidra med? Hva kan jeg gjøre selv?

Naprapati

En naprapat har bred kompetanse innen bevegelse- og støtteapparat.
Naprapaten undersøker, diagnostiserer, behandler og rehabiliterer smertetilstand og nedsatt funksjon i muskel, ledd og nervesystem. I behandlingen tas det hensyn til både ledd, skjelett og muskler samt øvrige bløtdeler, og det er nettopp dette helhetssynet som er kjernen innen naprapati.

Muskulære behandlingsteknikker

Massasje, pressur, stretching, Dry- Needling (smertebehandling med nåler) ulike spenn/ avspenningsteknikker og/ eller trening.

Leddbehandlingsteknikker

Mobilisering, manipulasjon.

Holdningskorrigering, trening, og ergonomisk rådgiving er en viktig del av behandlingen for at behandlingsresultatet skal vare.

Våre naprapater har videreutdanning i ortopedisk medisin (OMI), Mamma-mage, DryNeedling, trykkbølgebehandling og såletilpasning (Superfeet).

Les mer om Naprapati her

Massasje

Massasje er utformet for å stimulere blodsirkulasjonen, styrke musklene og etablere en bedre balanse mellom muskler og skjelett. 
Massasje benyttes for eksempel ved muskelspenninger, treningsverk, hevelser, muskelknuter og som generelt avslappende og oppmykende behandling. 

Hos 360helse kan du få massasje som et ledd i en tverrfaglig behandling, som tøff idrettsmassasje før eller etter harde anstrengelser, for smertelindring/ behandling eller for å forebygge smerte/skade.

Massøren legger opp behandlingen etter dine ønsker og behov og du kan velge mellom 30, 45 eller 60 minutters behandling.

Trykkbølgebehandling

Trykkbølgebehandling kan utføres på senebetennelser (tendinopatier), som en muskulær behandlingsmetode på f.eks triggerpunkter eller adhesjoner/arrvev.

Trykkbølgene dannes ved hjelp av lufttrykk. Behandleren trykker derfor et trykkluftdrevet stempel mot huden over smertepunktene. Den gir små, kortvarige slag mot vevet. Slagene kommer svært raskt (opptil 15 per sekund) og føles som små hammerslag mot hud og vev lokalt.

Behandlingen kan gjøre vondt, men de fleste tåler denne smerten den korte tiden det varer.

Hos 360helse utfører samtlige naprapater og fysioterapeuter trykkbølgebehandlinger.

Ultralyddiagnostikk

Med ultralyddiagnostikk kan fysioterapeuten se inn mot knokler og ledd, og vurdere muskler, sener, bindevev, slimposer, leddbånd o.l. Sammenlikningsbilder av frisk side hjelper fysioterapeuten med å bedømme om de funnene som gjøres på bildene er relevant for plagene.

Med ultralyd kan fysioterapeuten gi deg et objektivt mål på din fremgang i rehabiliteringen. Det kan tas bilder under en av de første konsultasjonene, og får på den måten et godt utgangspunkt for å vurdere vevets forandring mot slutten av behandlingsserien.

Et eksempel på dette kan være at man måler tykkelsen på achillessenen inn mot hælbeinet. Under og/etter endt behandling kan man måle igjen for å objektivt bedømme framgangen.

Hos 360helse er det kun fysioterapeut Karoline Soleim Stenbeck som utfører ultralyddiagnostikk.