Naprapati

Ordet naprapati betyr «å korrigere årsak til lidelse». En naprapat har bred kompetanse innen bevegelse- og støtteapparat, og kan tilby behandling både for akutte og kroniske smertetilstander, samt til forebygging.

Naprapaten undersøker, diagnostiserer, behandler og rehabiliterer smertetilstand og nedsatt funksjon i muskel, ledd og nervesystem. I 
behandlingen tas det hensyn til både ledd, skjelett og muskler samt øvrige bløtdeler. Det er nettopp dette helhetssynet som er kjernen innen  naprapati.

Naprapatene her har fullført utdannelse på Naprapat Høyskolen i Stockholm, der undervisningen er sterkt vitenskapelig basert og dekker bl.a. anatomi, fysiologi, massasje, stretching/tøying av muskler, mobilisering og manipulasjon. Vi får en bred grunnkunnskap innen fag som støtter kompetansenivået, da bl.a. innen idrettsmedisin, medisin og kirurgi. Vanlige diagnoser naprapatene bes behandle er kink i nakke eller rygg, spenningshodepine, tennisalbue og musearm, løperkne, tendinoser,  plantar fascitt og låsninger i diverse ledd. 

MUSKULÆRE BEHANDLINGSTEKNIKKER

Massasje, pressur, stretching, Dry- Needling (smertebehandling med nåler), trykkbølge-behandling, ulike spenn/ avspenningsteknikker og/eller trening.

Massasje innebærer økt blodsirkulasjon, smertelindring og oppmykning av muskulær spenning. Med pressur vil vi jobbe direkte med
muskelknuter/muskelspenninger, og dette inngår oftest i massasje-behandlingen. 

Dry-needling er en behandlingsteknikk som komplimenterer denne behandlingen og kan løsne på punkter som ikke slipper så lett med bare massasje.

Trykkbølge-behandling har påvist effekt på behandling av langvarig smertetilstand- og betennelses-tilstander/tendinoser i sener. 

LEDDBEHANDLINGSTEKNIKKER

Mobilisering, manipulasjon.

Manipulasjon går ofte under navn som «knekking-» eller «justering-» av ledd. Vi jobber innenfor fysiologisk bevegelse og «løsner» på ledd  som trenger å få økt mobiliteten og bevegelsesutslaget. En naprapat lærer et spektrum av teknikker for å kunne jobbe med hele kroppen.

Mobilisering har samme mål som manipulasjon, men her jobbes det mer som en tøy av leddet for å få opp bevegelsesutslaget igjen.

Holdningskorrigering, trening, og ergonomisk rådgiving er en viktig del av behandlingen for at behandlingsresultatet skal vare.

Våre naprapater har videreutdanning i ortopedisk medisin (OMI), Mamma-mage, DryNeedling, trykkbølgebehandling og såletilpasning (Superfeet).

Her kan du enkelt bestille en time hos oss