Snefrid Halvorsen Bouzaida hadde våren 2019 et stygt fall, som førte til store smerter i ryggen. Hennes datter fant fram til 360Helse, som skulle vise seg å bli avgjørende for en smertefri hverdag.

STORE SMERTER

– Jeg slo meg forferdelig og gikk med store smerter etter uhellet. Jeg prøvde litt forskjellig behandling uten at det hjalp noe, forteller Snefrid. – Til slutt var jeg så redusert på grunn av smertene at jeg ikke kunne gå til bussen en gang. Da bestemte datteren min seg for å søke opp behandlere i det distriktet her jeg bor. Det var kanskje litt tilfeldig, men hun fikk i alle fall opp 360Helse, og jeg fikk time hos Hanne Mette Sande. Det var fantastisk klaff fra første øyeblikk! Hun catchet problematikken med en gang, fortsetter Snefrid begeistret.

HAR ALLTID SLITT MED RYGGPROBLEMER

– Jeg er en høy person, hele 1,86, og har slitt med ryggproblemer hele livet. Fallet gjorde smertene uutholdelige, og jeg har en del muskelknuter i korsryggen og nedover. Nå har jeg hatt fem behandlinger. Den første hadde jeg for fem uker siden. Jeg ble imponert fra første øyeblikk. Hanne Mette fant de vonde punktene med en gang. Etter den første behandlingen var jeg kjempesliten. Etter andre, tredje og fjerde ble jeg mindre sliten.

INTENS BEHANDLING

Snefrid får ikke fullrost hjelpen hun har fått på 360Helse nok.

– Dette er helt utrolig, sier hun. – Jeg har aldri fått så god hjelp noen gang. Det er en ganske intens behandling, med mye kraft. Første gangen følte jeg at det var vondere enn å føde, men det ble helt annerledes etterhvert. Nå hviler jeg en til to dager etter behandlingen, og er helt fit for fight igjen, forteller hun.

Snefrid er hjemmeværende. Hun er blitt helt kvitt smertene i det daglige nå, og får bare vondt dersom hun står lenge av gangen, eller jobber lenge med noe.

TRYGG, TAKKNEMLIG OG SMERTEFRI

– En annen ting som jeg gjerne vil framheve, er hvordan jeg ble møtt da jeg kom til 360Helse.

Jeg opplever at Hanne Mette er veldig tydelig, og jeg fikk med en gang inntrykk av at «dette fikser vi». Det innbyr til tillit. Jeg følte meg helt trygg, og ganske sikker på at denne behandlingsformen ville hjelpe meg. Det kan ikke sammenliknes med noen annen behandling jeg har fått. En så stor endring på så kort tid er helt unikt. Jeg er kjempefornøyd og veldig takknemlig. Jeg har aldri opplevd makan, avslutter en tydelig fornøyd Snefrid.

– Jeg har allerede anbefalt 360Helse videre til mange jeg kjenner!

FYSIOTERAPI MED MASTER I MANUELLTERAPI

Hanne Mette Sande som har utført den vellykkede behandlingen som Snefrid har fått er manuellterapeut.

– Vi har fysioterapiutdanning i bunnen, og en master i manuellterapi i tillegg, forteller hun. – Det er et vidt fag, og fint å gå videre med for å jobbe i klinikksammenheng. Manuellterapi går ut på å undersøke, finne diagnose og behandle ut fra de funnene vi gjør, og eventuelt sende pasienten videre til spesialist.

STOR VERKTØYKASSE

– Som manuellterapeut har jeg mange verktøy, og gjør mye forskjellig, både i forhold til muskulærproblematikk og leddproblemer, fortsetter hun. Ofte er det en kombinasjon av det to. Først må jeg bli sikker på diagnosen, finne hovedproblemet. Så kan jeg enten behandle selv, eller sende videre. Vi jobber med mobilisering og manipulasjon av ledd og behandling av bløtvev/muskulatur. Vi gir også øvelser hvis det er behov, noe det ofte er. Vi gir også råd og veiledning i forhold til hvordan pasienten skal forholde seg i sin hverdag.

ULTRALYD FOR Å STILLE DIAGNOSER

– Jeg har i tillegg tatt videreutdanning i ultralyddiagnostikk og ultralydveiledede injeksjoner. Det er en enorm hjelp i forhold til diagnostisering. Hvis du for eksempel kommer hit med en vond skulder, og vi er usikre på hva som er problemet, måtte jeg tidligere sende videre til MR-undersøkelse. Med ultralyddiagnostikk kan jeg stille en diagnose mye hurtigere. Pasienten slipper også ventetid i forhold til en MR.

– Vi manuellterapeuter er såkalte primærkontakter for pasienten. I tillegg til å kunne sykemelde kan vi også henvise pasienten videre til alt av radiologisk vurdering (MR/Røntgen), og til andre legespesialister som for eksempel ortoped og nevrolog, avslutter Hanne Mette.