Kjell Myrvold
– Jeg er kjempefornøyd med hjelpen jeg har fått! Jeg hadde erfaring med 360helse fra tidligere, så jeg visste hva jeg gikk til, sier Kjell Myrvold. Foto: Hanne Kristiansen Risvik.

Kjell Myrvold er en spreking som har rundet seks tiår. Han jobber i bilbransjen, men velger sykkel istedenfor bil når han suser til jobb hver morgen. For seks, syv år siden fikk han store smerter i ryggen og nedover i det ene benet. Noen i familien hadde fått god hjelp av 360helse og anbefalte ham å ta kontakt med dem. Kjell forteller:

Slitasje i ryggen

– Jeg kom til 360helse og ble veldig godt mottatt. De gjorde en grundig undersøkelse, og pga noen tvetydige tester, ba de meg gå til fastlegen for å få henvisning til MR. Bildene viste en slitasje nederst i ryggsøylen. Slitasjen irriterte isjasnerven og strålte nedover beinet denne innerver. Etter noen behandlinger ble jeg smertefri og fin igjen. Jeg var helt bra i årene etterpå. Nylig dukket derimot smertene opp på ny. Slitasjen i ryggen er jo uforandret, så dette var jeg forberedt på at kunne skje. Siden jeg hadde fått så god hjelp av 360helse forrige gang, var det ingen tvil om at jeg skulle gå dit en gang til. 

Akupunktur og hjemmelekse

– I mitt tilfelle har det vært behandling med nåler, tøff massasje og øvelser som har fungert. Jeg har fått en del øvelser som jeg gjør hjemme hver dag for å styrke muskulaturen rundt området i ryggen med slitasje så jeg ikke kjenner det som fortsatt faktisk ligger der. Det er lettere å gjøre øvelser selv når man får behandling som løser opp området først, og man føler seg sikker på hva man skal gjøre og merker effekt. Jeg hadde jo smerter som gikk helt fra korsryggen og langt ned i leggen. Nålebehandlingen ble satt inn helt til å begynne med. Det ble satt nåler nederst i ryggen, blant annet for å få i gang sirkulasjonen og løse opp de sterke musklene som var spente og gjorde vondt verre.

Garantert god hjelp

– Jeg er kjempefornøyd med hjelpen jeg har fått! Jeg hadde erfaring med 360helse fra tidligere, så jeg visste hva jeg gikk til. Når du kommer, får du beskjed om at dette skal vi fikse. Ikke «vi prøver», men heller «dette ordner vi». Litt tålmodighet, og egeninnsats må du regne med. De begynner med øvelser du tåler, så det ikke skal gjøre vondt. Så økes intensiteten etterhvert. I mitt tilfelle gikk det sakte til å begynne med, men plutselig ble det en veldig progresjon. Jeg har med glede anbefalt dette videre til andre. Jeg har også to døtre som har fått god hjelp her, blant annet med idrettsskader.

Frisk som en fisk

– Nå er jeg helt frisk! Den smerten som var verst var nedover i leggen, og den er nå helt borte. Dette er løst helt opp. Så nå trenger jeg ikke behandling lenger. Jeg klarer meg godt med de siste øvelsene jeg fikk, som jeg prøver å gjøre hver dag.

– Jeg holder på med idrett og tar idrettsmerket hvert år, og skal ta det for 20. gang i 2020. Det går jo generelt på styrke, utholdenhet, hurtighet og spenst. Jeg trener en til to ganger i uka, spiller basket og svømmer. Svømmingen hjelper meg godt. Men mye av dette ble umulig da isjas-smertene slo til igjen. I tillegg var jo svømmehallen stengt pga Covid-19. Nå er det heldigvis åpnet igjen, og jeg er i gang. Den eneste faren med å være smertefri, er jo at man glemmer å være forsiktig. Jeg bør for eksempel være litt varsom med tunge løft. Så det må jeg ha i bakhodet og prøve å huske på, selv om jeg er kurert for denne gang, avrunder en særdeles fornøyd Kjell.